RISALAMANDE


RISALAMANDE:

I går kogte jeg risengrød af 1 l mælk og 3,25 dl grødris, dette mål passer til min dampkoger – jeg havde en halv flækket vanillestang –  den blev kogt med. 1 time  efter  var grøden færdig.

Jeg har lært af en kok, at når grøden er færdig og stadig helt varm, hælder man den op på et fad og drysser med sukker/vanille og fint hakkede mandler – så trækker man en pose udenpå og sætter den til afkøling.

Så langt nåede jeg i går – grøden har stået i køleskab hele natten og her i eftermiddag tog jeg den ud – rørte et glas sherry i – og rørte godt rundt, og tilsatte nu ad flere gange flødeskum af 1/2 l piskefløde, smagte til med sukker og vanille og HUSKEDE en hel smuttet mandel.

Hældte i en skål og satte den i køleskab, dækket med plastikfilm.

—————————————————–

Serveres med kirsebærsauce – Vores er færdigkøbt, men bliver smagt til med kirsebærvin –   😉