Risengrød i dampkoger


RISENGRØD:

I dag skal der koges risengrød til risalamanden <3
Det kan vi alle lide, men helst ikke med kirsebærsovs.
Vi får æblesirup med vaniljesmag  fra lokal avler, eller flydende akaciehonning til.
Det smager fantastisk og lidt nyt skal man prøve.

Jeg bruger dampkoger, den erstatter flere gryder her hos os, og det brænder ikke på.
Det er nemt, tager en time, men der skal ikke passes gryde og røres, det passer sig selv –
DET KAN JEG LIDE.  ?

Dampkogeren (alle burde ønske sig en sådan) samles og der hældes vand i til MAX-stregen –
Så hældes der 1 l mælk i beholderen og 300g grødris –
det er mere end normalt men det skal der i dampkogeren hvis man ikke vil have en tynd grød, OG det vil jeg ikke – min skal være hvid, tæt og tyk.
Låget lægges på og ledningen sættes i , der tændes og skrues op på 60minutter –
Sådan bruges min dampkoger – den er gammel – 15 år tror jeg – en braun

I dag laves de fiksere modeller –
men min virker og er driftsikker –
det vil være dumt og ødselt at skifte den ud
Tilsidst røres der en gang i grøden, hvis man synes kan den få 5-10 minutter til.
Pas på når låget åbnes, der kommer varm damp ud (ikke for børn)

Vi vælger at tage en bolle og et stykke ØL-kage (smager som honningkage) til kaffen

Sønnen der ikke spiser grød får en rest Lasagne fra i fredags (Det bruges rester tit til),
somme tider er det sønnen, andre gange er det manden (Han bryder sig ikke om kylling) og også jeg får særretter (Jeg bryder mig ikke om pizza – u ha).
Så passer det fint hvis der er lidt kødsovs eller lidt frikadeller i fryseren 😉

IMG_2969 IMG_2970