Spejdergryde m mos/ris


23659973_1461760757253352_492187576_oKartoffelmosen laves i dag af 1/2 kartofler og 1/2 jordskokker, der skal når den moses ikke væde i kun lidt salt og peber.
Der Koges ris (sønnen spiser ikke mos)

Spejdergryde:
1 pakke fars (250g – disse kan også være 2 store gode hakkebøf fra mandens fødselsdag), de snuldres og brunes med 1 stort hakket løg krydres med 2 tsk fajita-mix + 1 dl ketchup –
1 dl vand hældes ved  sammen med en håndfuld halverede små cosktailtomater (fra drivhus) eller nu fra 1 pose frosne fra fryseren,  og det koger godt igennem / alternativt 1 ds hakkede tomater
til sidst tilsættes 1 pk halverede cocktailpølser eller 2-3 pølser skåret i tykke skiver(kan være en rest fra fryseren)  og varmes igennem.
Nu kan portionen strækkes med 1 dåse majs, lidt hakket peberfrugt og 1 dl ærter, men hos os (4 personer) er portionen stor nok uden.
På denne måde er der brugt flere små rester fra fryseren = billig mad der smager godt, men derfor betyder det også noget at allle rester fryses når de er der.