Tomatsuppe af friske tomater


1 stort hakket løg
3 groft hakkede fed hvidløg
Knapt 1 kg friske tomater (mine er store modne tomater købt hos grønthandleren, de er så eftermodnet et par dage på køkkenbordet) – de hakkes groft med en stor kniv.
3/4 dl tomatkoncentrat + 3-5 dl vand
1 par stilke timian (jeg har en med bløde stilke stående i køkkenvinduet, så ryger det hele med i suppen)
100 – 200 g pasta af de små pastatyper (koges og stilles til side)

Lidt olie (ca 1 spsk) varmes og og løg + hvidløg svitses lidt til det dufter –
Tomaterne + timian tilsættes sammen med 3/4 dl tomatkoncentrat, 3 dl vand og krydderier (vi bruger groft kværnet peber og groft kryddersalt(her citronsalt købt i aldi) )-
det hele koger nu stille sammen ved svag varme, gerne en times tid (måske skal der tilsættes lidt vand )-
Det blendes og justeres med vand og krydderi –
Serveres med kogt pasta af en lille type og drysses på toppen med timian,
Jeg blande timian og groftkværnet peber i letpisket flødeskum, da suppen jo bortset fra 1 spsk olie er fedtfri .

15416173_1142854885810609_1966401301_n