Jeg bager helst kun kager der er nemme at gå til –
Denne opskrift har jeg lavet så jeg finder det frem jeg skal bruge –
el-pisker i en skål, med den ene hånd – mens jeg vejer af med den ene –
Og ind i ovnen med den – (min ovn varmer op mens jeg pisker dejen)
Manden kom i tanker om barndommens valnøddekage da vi samlede valnødder op ned under det stor valnøddetræ –
Da der er overskud af æg og masser af valnødder var det jo nærliggende at der skulle kage til kaffen .
175 g smør (blødt) +
175 g sukker +
2 tsk brunkagekrydderi
Piskes godt og der tilsættes 3 æg mens der piskes videre –
Til en cremet konsistens SÅ TILSÆTTES
250 g hvedemel + 2 tsk bagepulver + 1 dl valnøddekerner der hakkes med en kniv
Dejen bages i en randform (Barndommens kageminde var en rand) 😀
Bages ved 180 grader i ca 50 minutter prøv at stikke i kagen, den skal være gennembagt.
Jeg lavede en svag kaffeglasur og tilsatte under piskning 2 spsk smeltet smør –
Glasuren bliver så ikke så hård, men forbliver blød
smurte det på den afkølede kage og pyntede med 1/4 valnødder.