Hamburgerkotteletter, salat og kold kartoffelsalat.


Hamburgerkotteletter er skiver af rå hamburgerryg der paneres og steges i halvt olie/smør.
Vi får det af og til og her er panering i orden – den laver en skorpe der holder saft og kraft i kødet – så de vendes i æg og rasp inden stegning.
Steges gyldne og sprøde i halvt olie/halvt smør – steges de langsomt bliver de rigtig gode. 😉

Der blev stegt en pakke krydrede pølser da der lige kom en ekstra til aftensmad. <3

Salat med agurk og løg:
Jeg tog en lille hel agurk og skar i små tern,
1/2 stort løg skæres ligeledes i tern (der bør være 1 del løg til 2 dele agurk) –
Det blandes i en skål og overhældes af en italiensk dressing
(1 del eddike, 2 del olie, 2 del vand, salt, peber, 1 drys chili og gerne estragon(havde det ikke så jeg brugte frisk salvie)) – Salaten må gerne trække  1 times tid –
Lige inden serveringen blandes friske babysalatblade i – JEG kan nu plukke dem i haven 🙂

Vi fik kold kartoffelsalat til –

Kold kartoffelsalat:
kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.

Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.

(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )

13292756_1207976799212485_1442257969_n