Da der her er delte meninger om de 2 salater laver jeg dem begge – så lang tid tager det ikke 😀
Kold kartoffelsalat:
kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.
Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.
(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )
Marinerede nakkekoteletter:
de bankes let og brunes godt på stegepanden –
sættes tildækket i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter –
serveres med et drys persille på toppen..
PASTASALAT;
Kogt pasta blandes med
1 håndfuld salatblade gerne lidt grove (jeg har sået en del “blandet salatblade),
det er en fin løsning – så vælger jeg at plukke det jg synes passer, i dag var det egebladsalat.
2 tomater i stykker,
1/2 finthakket løg og
lidt udskåret agurk -(brugte den jeg skrællede i går)
her kunne også bruges alle andre grøntsager og krydderurter
I dag var dressingen en færdigkøbt creme fraise dressing, da jeg stadigt tager den med ro