Kogt skinke, flødekartofler mm.


KOGT SKINKE:
Skinke koges i 40 minutter og hviler 25-30 minutter i vandet –
tages op og skæres i ikke for tykke skiver –
serveres ofte med sennep, men ikke i dag hvor der er sennepsdressingf til salaten

Flødekartofler:
Skrællede kartofler der er skåret i tynde skiver ca 1 kg(jeg bruger køkenmaskinen)
1 stort løg i skiver
Salt, peber og evt tørrede krydderurter eller 2 fed hvidløg.
ca. 2,5 dl piskefløde (eller endu bedre madlavningsfløde)
Smør til at smøre fadet med.

De skivede kartofler lægges lagvis med løg og krydderier i et fad.
til sidst hældes fløden over – kan fortyndes LIDT, men så bliver mine knapt så cremede som jeg kan lide dem.

I ovnen ved  ca 190 grader i ca 45 minutter alt efter lagets tykkelse.

Der serveres med flute/madbrød og salat til
Salaten var salatblade, agurk, salatløg, tomat og radisser – alt fra haven/drivhuset
Salatdressingen var købt i aldi.