ITALIENSKE KØDBOLLER I TOMATSOVS:
500 g magert kalv og flæsk eller oksefars, 2 æg, ca. 1,5 dl rasp (her er halvdelen skiftet ud med havregryn), urtesalt, peber ,2 spsk hakket tørret persille, 1 fed hakket hvidløg ELLER 2 tsk grøn hvidløgspeber (køber jeg i X-tra butikken til 10 kr for en pose) det giver den helt rigtige ITALIENSKE smag. + til sidst 1 spsk hvedemel og kokos/ almindelig-olie til stegning
Farsen røres ikke men æltes med hænderne da det ikke skal være en blød fars som til frikadeller, men en mere fast fars næsten som til forloren hare. Farsen rulles til små kugler på størrelse med en lille valnød, der bliver ca 35 – 40 stk. De lægges i en skål og drysses med 1 stor spsk hvedemel og rystes rundt så de er dækket af et tyndt lag melstøv. 1 stor pande varmes op og der kommes ca 3 spsk olie på panden, alle bollerne kommes på og panden rystes så bollerne ruller rundt og bliver stegt på alle sider ca 3 – 4 minutter, de tages op med en hulske og lægges i et fad.
De overhældes med den færdige tomatsovs og fadet dækkes med staniol eller et passende låg, sættes i en varm ovn i ca 5 minutter.
Tomatsovs laves af 2 små gulerødder, 1 stort løg og 1 pastinak + 4-5 friske tomater(1 dåse kan bruges)-
Alt skæres ud i bittesmå tern (næsten hakket) og koges sammen med 2 dl boullion (behøves ikke til dåsetomater)- krydres godt og tilsættes hakket krydderurt
Serveres med brød og kogt pasta