Gule ærter- er ofte noget med en kæmpegryde, saltet flæsk og pølse, og ser man på nogle gamle opskrifter starter det med en sprængt gås, og jeg tror også DET vil smage godt. Jeg kan nu godt lide den lidt sundere udgave der ikke tager så lang tid, er billig at lave og frem for alt kan laves i mindre portioner, jeg skal jo ikke bespise en “halvstor spejderlejr”. Så her er vores genvejs-gule ærter:
1 l vand
Knap 1 l suppeurter ( jeg brugte 1 stor kartoffel, 1 kæmpestor porre, 1 persillerod og 2 gulerødder og 1 pastinak) Alle grøntsager blev ordnet og snittet i tern. –
Jeg synes man skal kigge i grøntsagsskuffen, og tage de dele der skal bruges først
(man kan bruge, kartoffel, selleri, pastinak, persillerød, gulerødder, jordskokker, løg, porre og forårsløg)
Boullion-pulver eller tern. Jeg bruger en vegetarisk grøntsagsboullion i pulverform, den køber jeg hos en grønthandler med “anden etnisk baggrund”, de har nogle fantastiske varer og et spændende udvalg, Det kan købes hos nogle supermarkeder men koster mere end hos købmanden. ” almindelige terninger kan gøre samme gavn, men hvorfor ikke prøve noget nyt??
200 g “Møllerens gule ærter”
500 g kogt medisterpølse (Jeg tog en pose, der var kogt, i fryseren. I dag skal den bare tø op, men man kan da varme den.
Vi er begyndt at tage skindet af den kogte medister og skære stykkerne igennem.
Jeg koger grøntsagerne i boullion i ca 10 min, # tilsætter de “gule ærter” under omrøring, nu skal de koge svagt til det er jævnet og “ærterne” er kogt ud – ca 10 min. og maden er færdig.
Vi får de Gule Ærter serveret med kold kogt medisterpølse og en god sennep, har man en almindelig stærk sennep, så prøv at røre lidt honning og måske lidt kanel i, vi fik det på Bornholm og det smagte godt.
HVIS man ikke kan lide gule ærter kan man følge opskriften til # –
Så kan det spises som genvejssuppe, der er bedre og billigere end frossen suppe. ?