Lasagne er pastaplader lagt i lag med kødsovs og en bechamel-sovs (hvid opbagt sovs)
Jeg brugte den halvdel af kødsovsen , jeg satte til side i mandags, skulle jeg lave den til min mand og jeg alene ville den være ren vegetarisk med mange rodfrugter, men det kalder sønnen forurening af lasagnen. Den var som den skulle være,smagte den blot til med paprika, salt og peber.
Bechamelsovsen er en opbagt sovs af 50 g smør der smeltes tilsættes 1/2 dl mel og piskes godt, så tilsætter jeg 1,5 dl varmt vand og koger igennem mens jeg fortynder med mælk (ca 3/4 liter), sovsen skal være tynd.
først hælder jeg 1/3 sovs i et fad så lasagneplader så lidt kødsovs, igen et lag plader og igen et tyndt lag kødsovs, gentag til 4 lag plader og 3 lag kødsovs, så hældes resten af sovsen over lasagnen, mens der prikkes lidt hist og her. Drysses med revet ost.
Sættes i en 200 grader varm ovn og bages ca 40 minutter.
hviler mindst 20 minutter før den spises.
I dag serveres blt med lune flute (ALDI-modellen 🙂 )