ÆBLEKAGE (også til diabetikere)


Når jeg skriver (også til diabetikere) er det fordi her spiser vi samme kage –
Den der er sund for mig er ikke skadelig for de 2 andre 😉

Jeg startede med 2 skåle –
i 1. skål:
4æg
1 dl olie
1,5 dl mælk
nogle dråber Vanille-aroma (jeg køber det i meny)
Dette piskes godt med el-piskeren

i 2.skål: Her vejes
275 g hvedemel
1 1/2 dl sødemiddel til bagning
2 tsk bagepulver

De 2 skåle blandes og der tilsættes  mange æbler  (skrællet og skåret i stykker)-
Dejen skal være godt fyldt med æblestykker –
Kunne også være pærer og revet ingefær –
Eller blommer –
Eller rabarber og mandler –
Eller en bakke blåbær –
Eller revt gulerod og valnødder –
PAS PÅ med frossen frugt –
det bliver meget svampet og dessertagtigt -( men smagen bliver ok)

Det kommes i en “lille bradepande” (det halve af min ovn)-
bages ca 40 minutter ved 190 grader.

Der blev 5 stykker – der hvert kan deles i 6 skiver (jeg må spise 1 stykke til kaffen) –
1 stykke blev oppe og  4 kom i fryseren. <3

IMG_3056