Andesteg:
And er lettere end mange tror –
1 and 2800 – 3000 g rækker til ca 5-6 personer.
Salt og peber
Rens anden, hvis der er rester af indvolde indeni – (MIN skal være HELT ren) –
Gnid den ind-og udvendig med salt og peber.
Læg anden i en bradepande –
Brun den i 25 minutter ved 225 grader hæld 1/2 liter vand ved –
Steg ca. 2 1/2 time ved 190 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud-
Dæk den med et klæde og lad den trække 20 minutter før den skæres ud.
Brug skyen til sovs (jeg skummer all fedt af og fryser det i en boks – fedtet bruges 1 spsk af gangen til stegning af feks frikadeller, det er fedtstof på lige fod med smør og olie, men med mere smag i)
Waldorf-salat
Æble i små tern, halve vindruer, hakket blegselleri og lidt valnødder blandes i en dressing
En dressing til salaten ( der er mange opskrifter på denne)
Vi bruger creme fraiche rørt med lidt mayonaise light –
smages til med et drys sukker, salt og hvid peber –
den er nem og kræver ikke specille indkøb.
Blandes i salaten og stilles på køl
Brunede kartofler
Brunede kartofler er små kogte kartofler (i dag fra glas) –
3/4 dl sukker + 1 spsk smør smeltes sammen til det er brunet –
SÅ hældes kartoflerne på – står lidt og først nu vendes der forsigtigt rundt –
på denne måde undgås lodne kartofler og de store klumper sukkerkaramel der kan blive på panden.
Serveres med hvide kartofler, hjemmelavet rødkål og lidt tyttebær,