Fiskefrikadeller af dåse-tun og grøntsagsgryde


Fiskefrikadeller: (af denne portion bliver 6 stk pænt store frikadeller)
Vi var kun 2 (min mand og jeg)
1 dåse tun (drænet)
1 lille fint hakket løg
Salt & Pebber
2 æg
1 1/2 spsk hvedemel (måske 2)
1 1/2 spsk havregryn (måske 2)

Tunen lægges i en skål og findeles med en gaffel
Resten kommes i og røres godt rundt
Hviler mindst 1/2 time og steges i 1 spsk fedtstof (smør/margarine/olie)

Grøntsagsgryde;
Denne gryde er aldrig helt ens, da jeg laver den ud fra hvad jeg kan få når jeg handler.
4 dl snittet hvidkål (NU bruger vi en del kål – det er billigt og det er sundt)
1/2 Stort hakket løg
3 dl fintskåret blomkål
2 gulerødder, skrællet og skåret i tynde skiver
3 tomater (de trængte til at blive brugt, så de blev skåret i mindre stykker)
1/2 tsk timiansalt og lidt frisk-kværnet peber, 1/2 tsk spidskommen, 1/2 ingefær.
2 dl vand
Det hele koges sammen og snurrer til det er godt mørt –

Der blev 2 skåle som nedenfor –
Vi kunne kun spise halvdelen (resten er frosset ned)