Madplan for uge 3


Denne uge har jeg fødselsdag og jeg har bestemt at vi skal have andesteg og frugttærte til dessert – her bestemmer fødselsdagsbarnet nemlig. – resten af ugen vil jeg bruge af det overskud der er og kun supplere op i henhold til den udfordring vi har fået om ikke at indkøbe hvad der er nødvendigt.
Grunden til, at det blev andesteg er 1. Jeg kan lide and     2. jeg købte en land-and for 30 kr her EFTER jul i NETTO    3. NU smager anden næsten bedre, når man ikke er fyldt med julemad.
Jeg vil gerne have fisk 2 x ugen – nogle gange bliver det til frokost
Jeg vil også gerne have mulighed for at spise kød-frit 2 x ugen
Jeg skal helst ikke have oksekød for ofte så det spares der på, men de øvrige dage deles mellem fjerkræ (med og uden ben og ofte hakket) – flæskekød
Grøntsager er der hver dag også selv om det ikke altid står på planen – HER indkøbes altid et eller 2 kålhoveder + 1 stor pose gulerødder – så hvis der ikke er andet er der råkost til –
Hos os bruges fintrevet skåret/revet råkost til alt, der køres en stor bøtte og der tages af denne til frokost,  som tilbehør til aftensmad, som fyld i grøntsagsgryde(suppleres  så med andre grøntsager som løg og rodfrugter), som fyld i kødsovs – ja selv til morgen og til kaffe kan det bruges, prøv kål-vafler  med honning (de er også perfekte som sandwichbrød og sundere)

MANDAG……Suppe + flute (måske en grøntsagssuppe i tøm grønt-skuffe version)

TIRSDAG….. Tun-frikadeller  m grøntsagsgryde og kartofler

ONSDAG…….Andesteg, kartofler og waldorfsalat + frugtærte til dessert  (min fødselsdag)

TORSDAG…..Frikadeller m pasta-blanding

FREDAG…….Kylletter, brasede kartofler og ærter

LØRDAG…….Tunmousse m brød + 1/2 æg og salat

SØNDAG…….Rester (Rester fra ugens løb) + Rugbrød

INDKØB:
Måske behøver du ikke at købe det hele – kig hvad der er i skuffer og skab før der købes nyt
2 x Tun på dåse, 1 And eller andelår/bryst (fås ofte på tilbud), Hakket gris, Kylletter(købt 2 pk i rema 1000) 2 pk pålæg (vi tager de vegetariske) =100
6-7 liter minimælk, 2 pk GROFT rugbrød, æg, 1 x flute, 1 pose pasta, græsk yoghurt (her mager), mayo light, 1 fl rapsolie, 2 kg Hvedemel (hvis der mangler), 1 stk smøreost, havregryn, 1 glas marmelade eller honning , 2 gær = 160
Kartofler, Ærter, Gulerødder, Hvidkål/Rødkål/Spidskål, valnødder, 2 x
æbler, blegselleri, 1 bk druer = 70
Ialt ca. 340 kr så er der til morgenmad, madpakker og aftensmad til 2 voksne + 2 børn (3 voksne her hos os) + der er til at bage 2 hvedebrød, 1 plade boller  og nogle kål-vafler giv det en chance de er sprøde og  smager godt m honning eller i stedet for toastbrød.
Morgenmad: Havregryn/grød m mælk, brød m smøreost og evt vafler
Frokost: Brød m. pålæg, rester fra aftensmad og råkost
Aftensmad efter madplanen
Mellemmad: Hjemmebagte boller evt m marmelade og gulerødder som gnavegrønt – der kan sagtens varmes kål-vafler
Her bages hele portionen de gemmes så med papir imellem lagene og varmes efterhånden.
Som der kan ses kan der kommes gulerødder i bollerne og kål i vaflerne (det er det samlede indtag af frugt og grønt der betyder noget)
Jeg bruger denne vaffelopskrift som er fundet på nettet – men der ligger mange
Alle slags kål kan bruges bare det er fintskåret  (fintsnittet kål får en tur med kniven på kryds og tværs) –
https://cookpad.com/dk/opskrifter/3554626-kal-vafler?fbclid=IwAR28ctXEqTfsO-ZRxupbldVr-cfSsHxvJul26MAuAQO8ZDfnDGKdhAYD4IY