Andesteg


And er lettere end mange tror –
1 and 2800 – 3000 g rækker til ca 5 personer.
Salt og peber

Rens anden, hvis der er rester af indvolde indeni – (MIN skal være HELT ren) –
Gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker –
Læg anden i en bradepande –
Brun den i 20 minutter ved 225 grader hæld 1/2 liter vand ved –
Steg ca. 2-2½ time ved 190 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud-
Dæk den med et klæde og  lad den trække 20 minutter før den skæres ud.

Brug skyen til sovs (jeg skummer en del fedt af ellers bliver sovsen FOR fed)

Server med hvide kartofler, brunede og rødkål
(i England spiser de rosenkål, det smager faktisk godt til den lidt fede spise)

Jeg har købt en andebryststeg –
Den skal stege 1 time og 30-40 minutter (alt afhænger af tykkelsen) –
Jeg sætter et fad ind med æblebåde og svesker OG drypper det med lidt fedt fra anden undervejs. VI får også rosenkål til.

Hjemmelavet flødeis til dessert.

15033806_1110573392372092_1166379676_n