Denne madplan er lavet til en ung familie med 2 børn der skal spare lidt
Der er aftensmad hver dag i følge madplanen – resten bruges til madpakkerne samt råkost/gnavegrønt
Det anbefales at man bager boller- er der ikke tid til det – købes et par pakker knækbrød/riskiks (billigudgaven) – det fungerer fint samt med 1/2 æble skåret i stykker som mellemmad –
et par skiver/eller riskiks med lidt saftevand kan også få børnene igennem “ulvetimen” indtil maden er på bordet 😀
I denne madplan er der lagt vægt på at maden er rimelig nem at lave, at den er ernæringsmæssigt forsvarlig og at den er billig
Lav gerne en stor portion råkost af feks spidskål, gulerod og hvad du har – det er fint til madpakken
Mandag:Pasta med “sugo ala Berit” (1 pk oksekød fra netto 18 kr)
Her er det vigtigt at du har( 1 1/2 l små grøntsagstern + 2 x hakkede tomater a 5kr i netto
Du skal bruge 1 /3 i dg – 1/3 til lasagne senere og rest på pizzaèr i weekenden
Tirsdag:Kylling i karry – brug en stor kylling (1200 g /25 kr i netto)
Kog den og del den i 2 (tag brysterne af og gem dem til Lørdag – pil resterende kød af og tilsæt det til en karrysovs – server med ris
Onsdag:Kartofler, frikadeller – brug et par til madpakken (hakket kød 20 kr)
Torsdag: Lasagne af den ene bøtte “sugo” fra mandag
Fredag: Kogte kyllingebryster varmes og der laves en “rispande” med en håndfuld ærter, revet gulerod, måske lidt spidskål og ris
Lørdag:Pastaret med skinketern – kog pasta og læg i et fad, kom en pk skinketern over, tilsæt feks revet gulerod og ærter – hæld en hvid sovs over – kom fad i ovn ved 180 grader i ca 20 minutter
Søndag: Pizza – lav selv bundene (eller brug overskåret pitabrød)
Hertil bruges det sidste “sugo” fra mandag og lidt revet ost
Morgenmad havregryn/grød – Rugbrød m syltetøj
Madpakker rugbrød m æg, smøreost og gulerod som gnavegrønt
Mellemmad knækbrød/riskiks m 1/2 stk frugt, gulerod eller syltetøj
Aftensmad i følge madplan