Sugo a la Berit m pasta + salat


Sugo a la Berit:

HER kan anvendes alle grøntsager, da de rives eller skæres MEGET småt OG simrer længe kan de ikke genkendes i den færdige ret  😀 –  godt for de “grøntsagsforskrækkede”
Grøntsager her løg, hvidløg, gulerødder, et par små pastinak, 1 stilk fra en broccoli, 2 jordskokker og et stykke selleri , ialt 1,5 L skåret og revet grønt + 2 poser frosne tomater  (er der mange i drivhuset, grovhakker jeg dem og fryser ned ) Her kunne man bruge dåsetomater(2 dåser) – men friske smager altså godt, selv om de har været frosne.
Her hos os smides intet grønt ud, når de sidste rester skrælles får hønsene skrællerne og det sidste spiselige rives og anvendes som her.
Det der er vigtigt er at holde øje med grøntsagerne og få dem anvendt løbende – MAN skal aldrig gå på kompromis med hygiejnen 😀
500 g magert oksefars
1/2 liter vand (udelades hvis man bruger dåsetomater)
salt, peber og frisk basilikum
olie

Alle grøntsager skæres småt ud eller  rives –
lidt olie  (2 spsk) hældes i en gryde og løgene brunes –
kødet tilsættes og brunes godt –
grøntsagerne  kommer i og der tilsættes langsomt  vand 🙂
Tomaterne til sidst (når der anvendes friske tomater kommes der 2 store spsk tomatkoncentrat i ) –
Nu småsnurrer det 1/2 -1 1/2 time – kan godt nøjes med 1/2 time,men der sker noget magisk ved lang simre-tid – GRØNTSAGERNE FORSVINDER,  så slukker jeg og deler det i bøtterne, så varmer jeg den portion vi skal bruge.
NÅR det snurrer længe, opsuger kødet saften fra grøntsager og rødvinen, grøntsagerne koger ud og skaber den specielle konsistens og smag som en SUGO skal have –
denne portion gav godt 2 L Sugo, vi spiste knapt 1/3 og resten blev fordelt i 2 lidt mindre + 1 lidt større bøtte til fryseren og fryses straks
Den ene mindre portion skal jeg bruge til senere på ugen (Pizza)– den største bøtte  bruger jeg næste uge til mad-pandekager, jeg skal bruge kødsovs – og så kan de forkæles lidt på sønnens kontor med nybagte  Pizza-snegle en dag jeg skal forbi 😀  – og i de 4 portioner er der kun tilsat 2 spsk olie.

Serveres med pasta og salat (spidskål, ærter,  agurk OG pyntes med små tomater i kanten og et drys purløg) –
Hvis der spises en pæn portion salat, mindre pasta (evt fuldkorn) og passende mængde “sugo” er det faktisk sundt og IKKE fedt.

24251326_1884454314898060_545878489_o



Comment 0 Replies

Your Information