Blommer


I går fik jeg 2 spande fyldt med blommer, (en herlig ting). Jeg ordnede den ene i går aftes – halverede dem og lagde halvdelen i fryseren til senere. Den anden halvdel kogte jeg i morges til marmelade på denne måde:

2,5 kg udstenede blommer koges møre med 2,5 dl vand under låg

tilsættes 1dl citronsaft (det giver en god balance i smagen)

så tilsættes ca 1,8 kg syltesukker, omrøres godt og koger ca 4-5 minutter

det er nu færdigt til at komme på rene glas, der skylles med atamon(så det kan holde sig) eller –

brug spiritus – jeg skyllede glassene i ROM og kom det overskydende i marmeladen, det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Skal stå til dagen efter stille og roligt og blive koldt

også når jeg sylter har jeg en holdning, derfor bruger jeg ikke Atamon, når jeg kan finde et alternativ, det kan jeg ofte.

 

Senere må jeg i gang med den anden spand, den skal blive til mere marmelade og nogle skal bruges til blommekage til dessert,

men mere om det senere.