Boller i karry m ris og grønt


Bollerne er rørt fars kogt som boller -Jeg har brugt min allergivenlige udgave for at spare på kalorierne –

Kulhydratfattige og allergivenlige kødboller(Minus mælk og mel, kan laves m. glutenfri havregryn)

400 g flæskefars røres med 2 æg og krydderier efter smag + 1/2 dl havregryn (her kan bruges glutenfri)–
Jeg brugte 1 tsk salt,  1/2 tsk peber og 1/2 tsk krydderiblanding.
Rør godt og det kommer til at hænge sammen – farsen har godt af at stå 1/2 time og hvile.
Min mand rørte dem med håndkraft, Men de kan også røres i food-processer)

De formes med en teske og koges i letsaltet vand til de er faste –
Tages op med en hulske og køler af.
De smager af KØD og hjemmelavet OG er utrolig nemme at lave.
De kan bruges til boller i karry – farsen kan bruges til frikadeller, farsbrød eller farserede grøntsager.
Risene blev kogt som vanligt og der blev kogt ærter og gulerødder.

Karrysovs :
Dette er en kaloriefattig udgave, vi kan faktisk godt lide de kaloriefattige udgaver af den daglige mad og som min søn siger “det er jo bare med at beslutte sig om at holde fast”
Først skal der skrælles og hakkes en del – de grøntsager der kommer i sovsen koger ud og jævner, så behøver man ikke mel og mælk (sparer kalorier)
2 store æbler –
4 store jordskokker –
2 almindelige løg –
3 gulerødder –
2 stilke blegselleri –
Ialt mindst 1 kg skrællet vægt
Det hele skrælles og snittes i fine tern . hvis man bruger færre grøntsager kan der yderligere bruges 1-2 store kartofler.
Jeg bruger 1 stor spsk olie og heri svitses alle grøntsagsternene – der tilsættes 1 spsk stærk karry – så tilsættes langsomt 1/2 l kogende vand + 1 spsk grøntsagsboullion-pulver – der lægges låg på og det simrer til det er kogt ud og har jævnet sovsen (Tjek om der mangler vand undervejs) – smag til og tilsæt kødbollerne.

Selvfølgelig kan det jævnes med lidt mel, men specielt æbler og jordskokker er gode “jævnere” og NU har vi bestemt at spare kalorier 😀

26782458_1516012028494891_53073010_o