Boller i karry med ris


Jeg har valgt en nem måde at lave boller i karry i dag. De blev kogt af medisterpølse, det er hurtigt, nemt og billigt (vores dagligbrugs har en udemærket pølse på tilbud til 10 kr for 500 g) – På grund af mit svigtende syn er det min mand der har lavet det – for første gang i sit liv <3 <3

———————————————–

KØDBOLLER AF MEDISTERPØLSE:

Der blev sat en gryde med 8 cm vand over – tilsat 1 tsk salt – sjovt at ALT er så nøjagtigt når mænd laver mad – INTET på øjemål – men det er en god øvelse for mig tror jeg.

Da vandet koger, bliver indholdet presset ud af et stykke medisterpølse i små boller – 500 g medister rakte til 2 omgange i vores gryde – Det er jo afhængigt af hvor bred ens gryde er – De falder til bunds og lidt efter kommer de op til overfladen – her skal de simre, (undskyld små-boble lidt i kanten) i 2-3 minutter alt efter størrelse  (vores 2). De tages op og resten koges og sættes til siden.

————————————————

KARRYSOVS:

Endnu en gang blev min mand reddet på målstregen af fryseren, der var et halvt glas færdig carrysovs fra ALDI – Den skulle kun koges op med lidt madlavningsfløde .
Ellers ville jeg nok have lavet en opbagt sovs af smør, karry og letmælk – have smagt til med salt, peber og ingefær.

————————————————

LØSE RIS:

Vi bruger parboiled ris fra COOP, de bliver fint løse og jeg synes kogeposeris gennemgående er af dårlig kvalitet, de er for små og ofte knækkede.
De koges i en passende størrelse gryde på denne måde: 3,5 dl vand sættes i kog og saltes med 1 tsk salt der tilsættes 2 dl ris og der røres mens der skrues helt ned – der lægges låg på og de koger 10 minutter – gryden tages af varmen og de hviler 10 minutter – SÅ er mine ris lette at røre løse og klare til servering.

————————————————–

Vi fik en salat af julesalat, tomat, agurk og ananas

—————————————————

IMG_2412