Mørbrad i fad med grov mos


MØRBRAD I FAD:

1 mørbrad renses for hinder og deles her i 7-8 stykker – bankes flade med hånden – og krydres med salt og peber. De brunes af på panden i smør og tages  af.

1 stort stykke selleri skrælles og skæres i tykke stave. 2 store gulerødder skrælles og skæres i klodser. 1 stort løg skæres i 1/4. Alle grøntsagerne steges let på panden til sellerien begynder at gyldne – de lægges i at fad eller en lille bradepande – mørbradstykkerne lægges over – der lægges låg på eller det pakkes tæt i stanniol.

Vi satte den i køleskabet og før middag fik den en halv time i en 200 grader varm ovn, og det blev meget mørt.

———————————————————

GROV MOS:

Kartofler skrælles , vi skrællede også nogle jordskokker, bare 4-5 stykker men er ikke nødvendigt (de giver en lettere mos med god smag). Det koger i USALTET vand i 25-30 minutter de skal være møre – så mases de med et piskeris til hånd-brug og røres godt med 1 dl mælk og salt og peber. Dette er en grov mos – man kan også lave en normal fin mos men en grov mos er altså god til at suge væden op fra kød-fadet.

———————————————————-

Vi fik ribsgele til – det smager godt til en grov og krydret ret (vi krydrer en del)

———————————————————-

Så fik vi en milkshake til dessert :

Resten af frugten fra i går blev blendet med en ekstra halv banan, lidt vanilje og en anelse sukker og 3 dl mælk, det blev til 3 fine milkshakes der blev pyntet med lidt jordbær på kanten af glasset.

Sønnen var rigtig glad for den dessert – synes vi skulle have det lidt oftere. 😉

————————————————————

IMG_2409 2