MØRBRAD I FAD:
1 mørbrad renses for hinder og deles her i 7-8 stykker – bankes flade med hånden – og krydres med salt og peber. De brunes af på panden i smør og tages af.
1 stort stykke selleri skrælles og skæres i tykke stave. 2 store gulerødder skrælles og skæres i klodser. 1 stort løg skæres i 1/4. Alle grøntsagerne steges let på panden til sellerien begynder at gyldne – de lægges i at fad eller en lille bradepande – mørbradstykkerne lægges over – der lægges låg på eller det pakkes tæt i stanniol.
Vi satte den i køleskabet og før middag fik den en halv time i en 200 grader varm ovn, og det blev meget mørt.
———————————————————
GROV MOS:
Kartofler skrælles , vi skrællede også nogle jordskokker, bare 4-5 stykker men er ikke nødvendigt (de giver en lettere mos med god smag). Det koger i USALTET vand i 25-30 minutter de skal være møre – så mases de med et piskeris til hånd-brug og røres godt med 1 dl mælk og salt og peber. Dette er en grov mos – man kan også lave en normal fin mos men en grov mos er altså god til at suge væden op fra kød-fadet.
———————————————————-
Vi fik ribsgele til – det smager godt til en grov og krydret ret (vi krydrer en del)
———————————————————-
Så fik vi en milkshake til dessert :
Resten af frugten fra i går blev blendet med en ekstra halv banan, lidt vanilje og en anelse sukker og 3 dl mælk, det blev til 3 fine milkshakes der blev pyntet med lidt jordbær på kanten af glasset.
Sønnen var rigtig glad for den dessert – synes vi skulle have det lidt oftere. 😉
————————————————————