CHEVAPCICI m. ris og ærter (krydrede frosne okseruller)


Jeg har købt mine chevapcici i LIDL, men de fås i de fleste supermarkeder. Det er tynde ruller a. ca 10 cm længde, de er af krydret oksekød – smager udemærket og de fleste unge holder af dem , måske fordi de smager lidt af pizza/kebab-krydderi.
De fås i poser med 1 kg og koster ca 40 kr. Det er billigt når man som her i huset har nok til 3 gange til 3 voksne.
De kan steges og serveres med et tilbehør på kartoffelbåde, vi kalder den servering for a-la-grillbar 🙂
Her serveres de lidt sundere med ris, ærter og grøntsagsstave og dip – Det er stadigt  meget nem aftensmad – selv de store børn og unge kan være med her <3

———————————————————–

CHEVAPCICI:

Passende mængde Chevapcici
2spsk olie
lidt hakket persille -(det pynter og jeg har det i fryseren)

Rullerne tages op af fryseren 1-2 timer før de skal steges –
Panden varmes og olien kommer på –
Når olien er varm, hældes “kødrullerne” på og de steges jævnt –
jeg vender dem ikke MEN ryster panden så de ruller rundt –
når de er jævnt brunede er de færdige (skær  1 over og tjek)
de skal være jævnt brune men ikke tørre.

Hæld dem i et lille fad i en bunke og drys dem evt. med lidt hakket persille.

————————————————————

RIS:

Kog de ris du ønsker som der står bag på pakken.
Der er stor forskel på ris – Nogle vælger en meget dyr variant, andre den billigste –
Jeg vælger Løse parboiled Ris i 1-kg pose fra coop –
Vi synes de er gode og bliver fint løse således:

4 dl vand bringes i kog og saltes
2 dl ris tilsættes og der skrues ned og lægges låg på
koger nu småt 12 -14 minutter – tages væk fra blusset
Hviler 10 minutter mens der dækkes bord .

————————————————————-

ÆRTER:

Ærter har vi altid i fryseren, eller er jeg ikke begejstret for frosne grøntsager –
men ærter er perfekte – her koger vi dem ikke –

Vi koger vand på elkedlen – når det koger hælder vi det over en passende mængde frosne ærter, der blev taget op sammen med chevapcici- erne. når de har stået 2-3 minutter smager de frosne ærter som nyplukkede.

—————————————————————

Vi fik en skål med grøntsagsstave med en dip til, (Vi passer jo på kalorierne og kan faktisk godt lide grøntsager)

DIP:

Her i huset er der foretrukne surmælksprodukt YMER – det kan bruges til alt
Morgenmad – Bagning – Dessert – Milkshake – Dressing / kold sovs – Dip,
så er der ikke grund til at have en masse forskellige produkter –
Det passer til vores temperament når vi handler (ikke at gøre daglige indkøb besværlige)
OG man får ikke en masse kedelige rester der står og fylder eller ser grimme ud.
Vi bruger ca.2 L om ugen, så er der også til bagning.

1, 5 dl Ymer hældes i en skål og røres til dressing med  de krydderier man synes om –
her sellerisalt, 1 tsk honning, grøn hvidløgspeber, tørret dild og lidt citron.
(kunne også være 1 spsk ketchup, lidt chilisovs, salt, peber, hvidløgsalt og måske lidt paprika, så ville det være Thousand island-smagen der er populær hos børn)

————————————————————

IMG_2415