Kyllinge-lår, ovnstegte kartoffelbåde og råkost.


KYLLINGELÅR:

1 bakke kyllingelår deles i over og under-lår, her 6 stk ialt – de krydres med salt, peber og her asiatisk krydderi (blandingskrydderi fra ALDI).
De lægges i en smal bradepande (der skal helst være plads til 2).
de steger 45 minutter ved 200 grader.

———————————————————–

KARTOFFELBÅDE:

Kartofler skrælles og skæres i både – lægges i en gryde og dækkes med vand – bringes i kog og koger 5 minutter – vandet hældes fra i en sigte og de drypper godt af.
I en plastikpose kommer 1/2 dl olie og de krydderier man synes (her salt, peber og rosmarin) kartoflerne kommes i og de væltes godt rundt –
Så hældes kartoflerne i en aflang bradepande (der kan stå ved siden af kyllingerne)
De steger med ved 200 grader i ca 40 minutter (vendes 2 gange undervejs).
Jeg anbefaler bagepapir i bunden – så er det nemt at vende kartoflerne –

————————————————————-

RÅKOSTSALAT:

2 store gulerødder skrælles og rives fint (VI kan lide dem fintrevet)
10 – 12 dadler skæres over og stenen tages ud – dadlerne kommer i gulerødderne –
der hældes et par spsk appelsinjuice på

—————————————————————

IMG_2414