Fakler, peberonata og ris


Jeg har i dag afprøvet den nye dampstation –
Den virker PERFEKT – yah –
OK – JEG er nørdet omkring mine køkkenmaskiner –
Alt kan da laves på komfuret men, maskinen damper tingene, hvilket er en meget skånsom måde at lave mad på – farver og smag bevares  i grøntsagerne og  størstedelen af saft og kraft bevares i feks fisk og kylling.

Faklerne der er svinekød på spyd er købt færdigkrydret i coop –
Jeg penslede dem med lidt olie og stegte dem ca 25-30  minutter i ovnen –
De blev vendt et par gange undervejs.

Peberonata er der delte meninger om hvordan skal være – men fælles er peberfrugt i flere farver – min er ofte forskellig, men i dag var der GRØN OG RØD peberfrugt, 1 løg, og en gul squash – ALT skæres i tern og svitses på panden og der  tilsættes 1/2 dl vand og 1 tsk kryddersalt – Der svitses til vandet er væk OG så kom det i en boks til dampkogeren og fik 15 minutter.
HVIS det skulle være lavet på komfuret var der lagt låg på og svitsest 15 minutter (uden at koge tørt)
Peberonata skæres ofte i strimler og tilsættes tomater – men tern er altså OGSÅ god. 🙂

Risene blev sat bagerst på dampkogeren – i følge brugsanvisning skulle de have 32 minutter –
Det fik de og blev perfekte 🙂

Forest satte jeg en lille boks med peberonata der kun var svitses og krydret –
Den satte jeg til 15 minutter og det blev mørt men man kunne stadig se strukturer og farver.

I en anden lille boks satte jeg en mager krydret sovs der var smagt til a la bearnaise,
(salt, peber, estragon – og jeg tilsatte salvie og nogle dråber chiliolie)

De sorte bokse er dem som er i den nye dampkoger så dem brugte vi til servering –
(dem vil i ofte få at se 😉  )

13933469_1255495694460595_328696867_n