Fiskefrikadeller m bagte rodfrugter og kogte kartofler


23423701_1455405054555589_175834960_oFISKEFRIKADELLER:

Jeg køber 2 bakker færdig fiskefars og forbedrer den 🙂 –
Jeg lægger det i en skål og tilsætter 1 stort æg –
Starter el-piskeren og pisker det meget godt –
Hvis farsen virker lidt tynd tilsætter jeg 1 spsk kartoffelmel   –
Der tilsættes lidt krydderi og hakket krydderurter
(der kunne også tilsættes lidt hakket chili + lidt sød chilisovs) –
Steges nu gyldne og gennemstegte, når de er kommet på panden skrues næsten helt ned
(det tager lidt tid derfor svag varme)

OVNBAGTE RODFRUGTER:

Skræl rodfrugterne – her rødbede, gulerødder og pastinakker.
De skæres i stave og lægges i en plastikpose – tilsættes 1 spsk olie, 1/2 spsk æblesirup m.rosmarin (kunne være honning),lidt salt, peber og rosmarin –
Det hele æltes rundt i posen så grøntsagerne dækkes af marinaden – luk posen og lad den evt trække en times tid. –
Sættes i en 180 grader varm ovn i et fad der dækkes med staniol i 20 min, så fjernes staniolen og det bager videre til de er møre, ca yderligere 20 – 25 minutter – de burde nu være pænt glaserede.

Serveres med remoulade, frisk ananas og kogte kartofler + en lys sovs smagt til med lidt citronsaft + revet citronskal.