Mortens aften så andesteg m rødkål


And er lettere end mange tror –
1 and 2800 – 3000 g rækker til ca 5 personer, vi er fem så steger 2stk da de var lidt små (2600g) resterne spises i morgen = nem mad 😀
Salt og peber, æblebåde og svedsker UDEN sten.

Rens anden, hvis der er rester af indvolde indeni – (MIN skal være HELT ren) –
Gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker –
Læg anden i en bradepande –
Brun den i 20 minutter ved 225 grader hæld 1/2 liter vand ved –
Steg ca. 2-2½ time ved 190 grader C. alm. ovn til den er mør (mine fik 2 1/4 timer ialt) Tag anden ud- Halvvejs hældte jeg sky fra til sovsen.
Dæk den med et klæde og  lad den trække 20 minutter før den skæres ud.

Når vi skal have andesteg (til jul og mortensaften) har den ældste søn altid ment at der skal være medisterpølse også – hvorfor? jeg ved det ikke – men der steges altid medister og det viser sig at den bliver spist 😉

Brug skyen til sovs (jeg skummer en del fedt af ellers bliver sovsen FOR fed)

Server med hvide kartofler, brunede  kartofler og rødkål
(i England spiser de rosenkål, det smager faktisk godt til den lidt fede spise)- men ikke i dag dem der spiser  med i dag er IKKE til grønt 😀

BRUNEDE KARTOFLER:

Brunede kartofler laves nemt og bliver flot gyldne således:
Kog 3/4 dl vand med 100 g sukker til en lys gylden sirup på panden,
de afdryppede kogte små kartofler hældes på og rystes nu rundt på panden,
lad være med at røre hele tiden, men ryst panden i stedet.
Når kartoflerne er varme og gyldne er de færdige

Dessert:
frugt fra dåse og makron flødeskum (knapt pisket fløde hvori der vendes knuste makroner)

Nedenstående er et gammelt billede

10479755_891762544167247_1463999259_n