Flæskesteg , æbler m gele og rødkål


Flæskestegen er 1/3 svinekam fra vores  skovgris.
Den sættes i ovnen ved 190 grader til den er gennemstegt –
Efter den er drysset med salt, peberkorn og lidt laurbærblade.
Jeg bruger et billigt rundt stege-termometer, det er nemt,  der skal IKKE skiftes batterier,
Det er brugbart til alle former for kød, det fylder ikke meget og det er billigt.
Min steg havde sprød svær efter 2 3/4 timer .
Serveres med halve æbler, gele kartofler og rødkål

Æbler med gele:
5 æbler skrælles , (hvis man bruger nedfaldsæbler skal der være mindst 2 halve æbler pr person)
De skæres i halve og kernehuset fjernes, lægges med den buede side opad på en tallerken
drysses med en spsk sukker og en spsk vand, sættes i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut, herefter vendes de og får 15 – 60 sek. alt efter hvilken ovn man bruger, (min skal have 20 sek), så er de møre skal køle af og fyldes med 1 tsk ribsgele i “hullet”

Fra man starter med at skrælle til de er færdige går ca 5 min og det er et tilbehør som specielt børn holder af, og vi har stadigt en kurv æbler stående fra egen have så  hvorfor ikke bruge dem til noget godt tilbehør

21908103_1414244008671694_1518051439_o