Flæskesteg m rødkål


JEG er influenzaramt så min mand går i køkkenet –
Så får vi set om mine opskrifter duer – for uden går det altså ikke –

Jeg har købt 3 kg svinekam i fakta for under 100 kr og der bliver mad til 4-5 dage –
Jeg skar 4 kotteletter og  lagde i fryseren, så stegte jeg resten – denne steg er stor nok til 2 x aftensmad + rester til biksemad. Den ene halvdel pakkede jeg tæt i staniol og yderst en frysepose og lagde i fryseren så er der nem med en anden dag 😀

Flæskesteg tager lidt tid men passer sig selv mens man laver noget andet.
Jeg kigger efter at sværen er ridset ordentligt ned i fedtet,
gnider stegen godt med salt og sætter den i en kold ovn ,
tilsætter 2 dl vand-
Tænder ovnen på 200 grader og lader den stå 1 3/4 time , så er stegen mør,
HVIS sværen ikke er sprød, skærer jeg den af og lægger den under grillen,
SÅ SKAL DER HOLDES ØJE, de bobler nu op og bliver sprøde.

Rødkålen er færdigkøbt i ALDI og varmes med lidt ribsgele –
Sovsen laves af skyen fra stegen og smagt godt til med salt og peber
Hvide og brunede kartofler serveres til.

16176314_1184010055028425_827016020_n