Forsøg med at bage “bløde rug-boller”


Jeg prøvede med 2 forskellige slags – når man skal – går man helt ind for sagen  🙂

Jeg har  mange ting der i øjeblikket kræver min opmærksomhed at jeg valgte mel-blandinger,
jeg skal jo tjekke sukkerarter, fedt og kostfibre med et INDKØSKORT fra diabetesforeningen.

Jeg valgte at lave en portion af 1/2 pose (500g) “fuldkornsbrød m. rug og havreflager” (Finax), denne blanding kan bruges direkte af diabetikere.

De blev sådan 🙂

IMG_3120

Jeg valgte at lave en anden portion af 250g “Græsk Durumbrød m knækkede durumkerner”(Finax) + 250g “mørkt bondebrød” (LIDL)  – her måtte jeg blande mel-blandingerne da det Græske Durum-brød ikke indeholder kostfibre nok.
Ved blanding kan man opnå kostfibre nok i brødet.

De kom til at se sådan ud (efter min mening de bedste)

IMG_3119

Jeg lavede dejene af 500 g mel-blanding og 3,5 dl  1/2  yoghurt/kogende vand –
Jeg brugte yoghurt i håb om at opnå “bløde boller”.
Resten er jo tilsat, så jeg fulgte bare opskriften og lod dem hæve godt 2. gang.

Min dej nr 2 blev efter min mening de bedste, der var mest luft i men begge smager fint og de fleste er nu lagt i fryseren.
Jeg vælger at bage mine boller lyse, da de er beregnet til at blive lunet i den lille ovn til vores morgenmad.