Frikadeller (i dag fra fryseren) og pastaret


Frikadellerne er denne gange fra fryseren – jeg stegte rigeligt før jul –
Præcis som med franskbrød/hvedebrød er frikadeller til madpakken noget der virkeligt sparer penge (5kr for 2 hjemmebagte brød og 2 kr pr frikadelle) – jeg ved at der så skal tillægges strøm, men det er altså en væsentlig besparelse.

En god måde at spare penge på er at lægge sine egne “slagterfrikadeller” i fryseren. Vore slagter tager 35 kr for 3 stk, jeg lavede 27 for max 40 kr – det giver en pæn besparelse – 🙂

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

——————————————————————————————

Pastagryde m protein-pasta
Vi bruger  kikærte-pasta fordi sønnen træner, men her kan bruges alm pasta.
Kog 300 g pasta og køl den af –
1 hakket løg –
3 gulerødder i skiver –
1/2  broccoli , også stokken- delt i små buketter stokken i tern.
1 håndfuld “brede bønner”(gourmetbønner) – skæres i skrå stykker.
1 spsk ell-rass-hanout (en karryblanding)
timiansalt

1 spsk flydende margarine smeltes og løgene svitses –
Karryblandingen tilsættes og svitses med –
Gulerødder, broccoli-stokken og bønnerne tilsættes  sammen med 2 dl vand, og det snurrer med til gulerødderne er næsten møre –
Broccolibuketterne tilsættes  og de snurrer med 2 minutter –
til allersidst vendes den kogte pasta i og det varmes igennem.

Et drys krydderurter på toppen pynter altid.