Frikadeller, hvidkålssalat og “kartoffelvipper”


“Kartoffelvipper” er noget jeg fandt i REMA 1000,, de havde dem til 6 kr pr pose –
så dem prøver vi i aften.

FRIKADELLER (og de er gode) –
450 g magert hakket flæskefars røres med 2-3 æg(alt efter størrelse) og krydderi efter ønske –
når det er “farsagtigt” tilsættes 1- 1,5 dl havregryn og der røres igen grundigt-
havregryn er der for at gøre farsen lidt fastere til frikadeller OG fordi det giver fibre :).
Steges til pæne lyse frikadeller ved næsten svag varme (jeg fik 12 stk).
Man kan stege i olie, smør, halvt af hvert (det gjorde jeg tidligere), NU steger vi kun i kokosfedt.

HVIDKÅLSSALAT –
1 dyb tallerken fyldt med Hvidkål  meget tyndt snittet(jeg brugte pålægsmaskinen)
2 store groft revne gulerødder
1 rød peberfrugt i små tern
Det hele blandes i en stor skål og overhældes med dressingen.

DRESSING (til andet end hvidkålssalat)
1,5 – 2 dl yoghurt naturel max 1,5% fedt-
Yoghurt røres med salt, peber og krydderier og tilsættes evt et par dråber flydende sødemiddel – Sødemiddel knækker den lidt syrlige smag og fremhæver krydderierne –
men smag dig frem.
Den hældes over kålsalaten og vendes rundt –
Først virker det ikke som nok dressing, men når der røres rundt flyder det sammen og det skal jo ikke sejle 😉

“KARTOFFELVIPPERNE” (FRA REMA 1000)
Ovnen varmes  op til 200 grader og
“vipperne” kommes på en bradepande med bagepapir i et lag –
Sættes i den varme ovn ca 15- 20 minutter –
Drysses med lidt salt( hvis man ønsker)

Der blev serveret chilisovs og remoulade til.

IMG_3124