Frikadeller, kartoffelbåde og salat


Frikadeller er lavet efter den sædvanlige opskrift menjeg krydrede dem ekstra med lidt chili og hvidløg – det kan vi godt lide:

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

kartoffelbådene var fra dybfrost. De kom i ovnen mens der blev stegt frikadeller.

Salaten var en salat uden salatblade:
jeg havde en frisk sukkermajs,
der skar jeg alle majsene af og lagde dem i en skål,
3 tomater blev skåret i småstykker og lagt ovenpå,
10 cm agurk blev skåret i tern og lagt øverst.

Dressingen:
2 spsk sød chilisovs
1 spsk citronsaft (fra sådan en plastikcitron)
1/2 dl neutral olie.
Det hele piskes sammen og hældes over salaten og væltes rundt.

Denne form for salat er der mere næring i end i “grøn salat”

IMG_2798