Frikadeller (her kyllingefars :) ) ovnkartofler og rødbedesalat.


Vi starter med ovnkartofler:
Kartofler koges møre i vand men IKKE overkogte og her koges de med skræl på da dem jeg har er tyndskallede og fine (de  KAN pilles, men det gør vi ikke)
Så hældes vandet fra og kartoflerne halveres (skæres i halve) –
JEG lægger dem på overskæringssiden på et stykke bagepapir og sprayer med lidt olie –
Det kan i princippet være ligegyldig hvad vej kartoflerne vender, MEN da jeg vender dem godt halvvejs i stegetiden er det nemt at se at de alle så skal vende med den buede side nedad.
Jeg drysser med timian og groft salt og de steger ved 200 grader i 25-30 minutter ialt

RØDBEDESALAT:
2-3 rødbeder koges som de er i vand til de er møre ca 45 minutter –
Vandet hældes fra og der kommes koldt vand over dem, efter kort tid er det tid at skære enderne af de kogte rødbeder og skrællen kan lige gnides af med hænderne –
1 æble  skæres i kvarte og snittes i fine tern –
Rødbederne snittes i fine tern (der skal være mindst dobbelt så meget rødbede som æble) –
Det blandes og overhældes med en dressing af græsk yoghurt (2 % ) pisket med lidt salt, peber og revet citronskal.
Rør godt rundt og sæt i køleskab (denne salat kan holde sig i 3 dage) og er god at lave dagen før, da den bliver bedre af at hvile.

Frikadeller af Kyllingefars :
400 g hakket kyllingekød røres med
1 stort revet løg
ca 125 g fintrevet gulerod
1 æg
1 dl havregryn
1 dl skummetmælk
1 tsk groft salt
Groft kværnet peber
farsen hviler i køleskabet mindst 1/2 time og steges til frikadeller i halvt olie/smør (her flydende “becel”) – der blev 12 pænt store frikadeller –
HVIS 😀 der er et par stykker tilbage fryses de ned til frokost en anden dag