Frikadeller m stuvede ærter


Frikadeller:

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

Stuvede ærter:

Der laves en lys lidt tyk stuvning (opbagt sovs) –
25 g smør, 1/2 dl mel og 2 dl mælk (justeres herefter med vand) –
Krydres og der tilsættes ca 500 g frosne ærter –
Koger op og varmes godt igennem.

Serveres med rødbeder og groft brød

20931158_1384653688297393_832664740_o