Frikadeller og grøntsagstærte


TÆRTE MED LØG OG TIMIAN:

Tærtedejen er den nemme fra VÆGTKONSULENTERNE –
100 g light mayonaise (du læser rigtigt)
100 g mel
evt et nip salt eller sukker (hvis tærtebunden skal være kage)
Det røres sammen med en ske og æltes i skålen til sidst.
Denne dej rulles ikke ud, men presses blot ud i tærteformen og op ad kanten –
Den er meget blød og fedtet – men resultatet bliver godt.
NU kan den forbages i en varm ovn (ikke nødvendigt) men den bliver mere sprød i bunden.
1 stort løg hakkes  og svitses til de er klare , tilsættes en tsk tørret timian –
De kommes i  3 -4 portionsforme–
Overhældes med 2 store æg pisket sammen med 1/2 dl creme fraiche/græsk yoghurt –
Bages ved 200 grader ca 1/2 time (måske lidt mere).

 

DRESSING:

Græsk yoghurt røres med 2 spsk mayonaise
smages til med 1 spsk chilisovs og 1 tsk ketchup (giver farve + sødme)
FRIKADELLER:

Det er min gode opskrift på frikadeller til fryseren, –
men i dag blev de krydret ekstra meget  a la mexikanske frikadeller –
Der blev krydret med røget paprika, tørrede krydderurter, chili-sovs og hvidløgssalt.

frikadeller:
1/2 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af  rasp/havregryn(lige dele af hver) og læg den resterende fars op i skålen igen.
Herefter tilsættes 2 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  1-2 dl vand, rør farsen godt. Farsen har nu godt af at hvile lidt. Steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.
Husk tag dem af når de er færdige ellers suger de fedt fra panden.

Serveres med pasta OG kartofler (vi har forskellig smag her i huset) 😉

IMG_3033