KALVE-GRYDESTEG m tærte, kartofler og surt.


Jeg har købt en kalvegrydesteg, for 14 dage siden, i den lokale Super-Brugs (Sakskøbing).
De er flinke til at sætte prisen ned på kødet et par dage før mindste holdbarhedsdato.
Jeg gav 35 kroner for en grydesteg på 1 kilo – den kom i fryseren – og den får vi i dag 🙂

Grydestegen blev tøet op i køleskabet natten over (husk: sparer strøm)
Den brunes godt i en passende gryde –
Her kan så tilsættes grøntsager  efter ønske til at give kraft,
Jeg tilsætter 1 løg, 1 stilk selleri, 2 mindre gulerødder i grove stykker, samt 1/4 – 1/2 l vand (afhænger af grydens størrelse) eller hvad med et glas rødvin (resten kan jo drikkes til stegen)
Låg lægges på og det steger 1 times tid (eller til det er mørt)

Sovsen laves af skyen, der er siet (hvis der er rødvin i, er den altså god 🙂  )

Serveres med  kogte kartofler og syltede asier eller agurker

BROCCOLI / GRØNTSAGS – TÆRTE (mager)
Denne opskrift er en jeg fik af VÆGTKONSULENTERNE for 4 år siden da jeg selv skulle tabe mig, da den har været offentliggjort i ugeblade kan vi godt bruge den her:

150 g let mayonaise og 150 g hvedemel  røres sammen og æltes lidt til sidst.
Dejen presses ud i en tærteform (behøver ikke at rulle den ud-pres den bare ud og glat den) dejen er meget nem at arbejde med – kan også bruges til en  tærtebund til frugttærte.
Broccoli eller andre grøntsager (let kogte) lægges på og
3 æg piskes med 3 spsk græsk yoghurt –
æggene hældes på tærten og bages 30-45 minutter ved 190 grader

IMG_3047