Frikadeller og porretærte


Jeg rørte frikadellefars af 500 g hakket skinkekød, den kan man røre som man plejer (“alle” har deres rigtige måde at gøre det på), ELLER man kan bruge denne nemme:

500 g hakket kød

1 dl havregryn

2 – 2,5 dl vand

1/2 pose “Frikadellemix”  ved kun at bruge den halve mængde frikadellemix sænker man saltinholdet i frikadellerne og de bliver gode alligevel. I følge de nye kostråd skal vi mindske indtaget af salt, og de fleste får rigeligt salt i løbet af en dag.

Det hele røres sammen  står og hviler lidt og steges i halvt smør og halvt olie.

 

Porretærte:

Jeg bagte små porretærter, men det kunne lige så godt være en stor. Jeg har 2 muligheder for tærtedej:

Tærtedej nr 1

150 g smør

150 g mel (heraf kan 50 g være fuldkornshvedemel eller havregryn)

1 – 2 spsk vand

smørret smuldres i melet og samles med vandet, lad være med at ælte for meget.

Rulles ud og lægges i formen.

 

Tærtedej nr 2:

Denne er en kalorievenlig udgave, jeg har lært opskriften hos vægtkonsulenterne for flere år siden, men bruger den stadigt da den er så nem at lave.

150 g light mayonaise ( ja, du læser rigtigt)

150 g hvedemel ( 50 g kan erstattes af fuldkornshvedemel eller havregryn)

begge dele røres sammen med en ske, og samles så med fingrene til en blød dej, dejen får en konsistens som blød marcipan og er let at arbejde med

Den presses ned i formen med fingrene med det samme ( der bliver 6 små forme eller en stor)

Fyldet til tærterne var :

1 stort hakket rødløg der steges blødt i lidt olie, så tilsættes 1-2 porrer i tynde skiver, de steger med til de falder sammen.

Fyldet lægges i tærtebundene og overhældes med 2 store æg pisket sammen med 3/4 dl mælk

bages ved 180 grader i ca. 1/2 time (lidt mere til en stor tærte.)

Jeg lavede en sovs af græsk yoghurt rørt med sød chilisovs, vi fik pasta”penne” til.

 

WP_000045