Carrygryde med kikærter


Når jeg en gang imellem laver mad med kikærter og tørrede bønner skyldes det, at jeg ikke spiser ret meget kød, derfor er jeg opmærksom på om jeg får proteiner andre steder fra. Tørrede ærter og bønner indeholder nogle meget sunde vegetabilske proteiner.

Carrygryde med kikærter:

1 spsk. olie

1 spsk. carry

salt, peber evt spidskommen og ingefær

1 hakket løg

1 finthakket fed hvidløg

! – 2 store gulerødder skåret i tændstiktykke strimler

1 snackpeber i fine strimler

Ca 1 liter fintstrimlet hvidkål

2,5 dl kogte kikærter

Løg og hvidløg steges i den varme olie, krydderier tilsættes sammen med gulerødder og de stegs med i ca 5 min, herefter tilsættes resten og det steges til grøntsagerne er møre, men med lidt bid .

Serveres med løse ris og sprødstegt bacon.( vi fik også det sidste varme flute fra i søndags)

 

WP_000046