Grøntsagsfad,salat og nye kartofler (vegetar)


JAAAAAAH, nu er det tid til grøn mad – min mand synes det smagte rigtig godt, så der var ros til kokken  😉
En vigtig ting når der laves vegetarmad er at få forskellige strukturer på de ting der serveres. Serveres de så med et velkendt tilbehør er det lettere at få dem der ikke er vant til at undvære kødet, til at acceptere “det grønne”

Jeg tog en squash og skar i skiver på den lange led, kunne også være skiver men JEG kan godt lide at der er nogle strukturforskelle –
6 champignons blev skåret i grove tern –
2 gulerødder, 2 små pastinak + 1 løg blev skrællet og skåret i små tern –
1 STOR håndfuld spinatblade skylles og drypper af –

Squash drysses med lidt salt og står og trækker til de bliver bløde på en tallerken –
de duppes tørre, men behøver ikke skylles.

Grøntsagsternene + champignon svitses i lidt olie –
krydres med salt og peber, tilsættes 1,5 dl fløde (madlavningsfløde er fint) –
låg på + og koges op.

Spinatbladene vendes i en varm kasserolle til de BEGYNDER at falde sammen.

I et fad lægges squash i et lag –
der lægges et lag grøntsager på (ca halvdelen) –
så lægges et lag spinat (det fylder ikke meget men giver smag) –
der lægges et lag squash-skiver –
der lægges resten af grøntsagerne –
til sidst lægges et lag revet ost –
fadet sættes i en 180 grader varm ovn ca 25 minutter (ovne kan være forskellige)

serveres med nye kartofler, en salat og et stykke nybagt rugbrød

Salaten var nye salatblade fra haven, tomater fra grønt-boden og ristede halverede asparges,
Her bruger jeg 1/3 -1/2 bundt der ristes i 1 tsk olie på begge sider til de får lidt stegeskorpe –

Først et billede af grøntsagerne jeg brugte, dernæst den færdige ret –

GetAttachment GetAttachment-1