Squash-frikadeller, madbrød, hjemmelavet pommes-frites og salat


SQUASH-FRIKADELLER
400 g revet squash (jeg brugte en almindelig fra netto)
2 æg
1 mindre revet løg
ca 1,5 dl rasp, måske lidt mere/mindre.
salt, peber, lidt hakket chili, krydderi efter ønske.
Squash (der er revet) drysses med 1/2 tsk salt og lægges til afdrypning i en si.
Væden gemmes evt. til sovs i dag får vi ikke sovs
Når det er dryppet godt af – gerne 1 time – vrides det sidste vand af (jeg bruger hænderne) – der skal så  meget vand af som muligt.
Squash-massen røres nu med 2 æg revet løg, krydderier efter ønske (her er lidt finthakket chili godt) og RASP (mel kan gøre dem klistrede, det er ikke behageligt).
Farsen skal være tilpas fast ellers må der mere rasp i.
Steges i halvt olie/smør til de er pæne (de skal ikke være mørke)

Hjemmelavede “fritter”
Kartofler skrælles og udskæres i stave –
Kommes i varm olie og koger til de er lyse og lyder hule –
Tages op og køler af på køkkenrulle –
Så kommer jeg dem i en pose, drypper lidt olie på og lægger dem i ovnen ved 200 grader –
til de er brune og sprøde ca 15 minutter –
drysses med salt.

MADBRØD:
En gærdej laves af
3 dl lunken vand,
1 pk gær,
500 g hvedemel,
1 tsk salt, 2tsk sukker –
Æltes og hæver til dobbel størrelse –
Æltes og trykkes ud i 2 små bradepander –
1 blev penslet med tomatketchup, drysses med salt og frisk timian.
2 blev dryppet med chiliolie og drysses med rosmarin og lidt salt

Begge bages 15-20 minutter ved 200 grader (skal være lyse)
Det med tomat vi ikke brugte i dag blev lagt i fryseren, det andet bruges i morgen.

Salaten var blade fra haven tomatsnitter og  kvarte æg 😀

WP_000099