Fuldkornspasta koges lidt forskelligt, men kig bag på posen –
Det er vi begyndt at bruge da JEG helst skal have fuldkornsprodukter –
Der er faktisk mere smag i dem også, men man skal vænne sig til de er lidt grå – 😉
Tomatsovsen er lettere end at åbne et glas eller en dåse –
Jeg steger bacon først, HÆLDER SÅ FEDTET FRA –
Fedtet bruges ikke, det ville da give en røget smag, men HER har vi ikke brug for ekstra fedt –
Nu tilsættes 3-4 tomater skåret i 8dele hver (her vil kunne bruges 1 dåse) –
Med de priser jeg kan få friske tomater til i gårdbutikken –
er det da det vi bruger. –
der tilsættes 2 tsk løgpulver, 1 tsk paprika, 1 – 1,5 tsk pizzakrydderi ell lignende –
De steger til de er møre måske skal der tilsættes 1,5 dl vand undervejs (afhænger af modenheden på tomater) –
et par gange trykker jeg lidt på tomaterne med en paletkniv –
Vi kan lide sovsen lidt grov med lidt stykker i, (andre bruger stavblenderen) –
smages til med salt og peber.
Grøntsagstærten:
Dejen laves af 100 g light-mayo og 100 g fuldkornshvede ell. lign.
Det æltes godt sammen og presses ud i formen.-
Så tages 1 tsk baconfedt og heri ristes 4 dl tern af grøntsager –
Jeg havde en pose i fryseren –
Engang imellem når jeg har en del rodfrugter der skal bruges,
lægger jeg dem 1/2 time i koldt vand i en balje –
Så skrælles de, skæres ud og lægges i fryseren.
Grøntsagerne lægges på tærtebunden og 2æg piskes med 1/2 dl piskefløde/vand –
Æggemassen hældes i tærteformen
den bages 35 min