Hakkebøf med råkost, kartofler og “surt”


Kartofler skrælles og koges i letsaltet vand til de er møre.
Vandet hældes fra og de står på komfuret og damper fri for det sidste vand.

Råkosten er sønnens favorit (Revet gulerod og æble m citronsaft) –
Vi andre kan lide det også og en rest kommer i dejen i morgen når jeg alligevel skal bage et brød 🙂

Hakkebøf m. løg
Jeg formede 7 lige store bøffer af en pakke hakket oksekød (800g), vendte dem i mel med salt og peber. Gemte det sidste mel til at jævne sovsen med.
Skar 2 store løg i ringe og stegte dem i lidt olie så tog jeg løgene af panden og brunede bøfferne på begge sider og  lagde dem i et fad i ovnen, så steger de færdigt der v 180 grader i ca 20 minutter.
På denne måde bliver de  ikke tørre, vi bryder os ikke om rødt kød her i huset, men heller ikke tørt kød 😉
De sidste 5 minutter kom løgene på.
Sovsen lavede jeg på panden af stegeskyen tilsat lidt mel, pisk godt og tilsæt  1 dl æblemost +lidt vand fra kartoflerne så sovsen bliver passende tyk(eller brug kartoffelvand, men med most smager sovsen altså rigtig godt), tilsæt et par dråber kulør og smag til med salt og peber. serveres med kartofler, råkost, asier og agurkesalat.

IMG_3025