Gulerods-flute


GULERODS-FLUTE

3 dl lunken vand,
25 g smør /2 spsk. olie
50 gram gær eller en pakke tørgær
3 store gulerødder (revet)
ca 400 g hvedemel ( 1/3 kan være grahamsmel)
Lidt salt (1tsk) og flydende honning(max 1 spsk)
Pensles med mælk/vand eller æg

det hele æltes til en jævn dej der hæver til mindst dobbelt str.
Bruges lunken vand tager det ca 3 kvarter,
bruges koldt kan det hæve på køl til næste dag –
Koldhævning tager tid men giver tid til at udvikle en god smag.

Formes til aflange boller – jeg fik 24 ud af denne portion –
bages ved 200 grader i ca 10 minutter.
Fryser halvdelen til senere på ugen 😉

Jeg tror faktisk de vil være fine til at lægge et salatblad og pålæg imellem 🙂

Øverst 1 plade til hævning:
Nederst 24 flute, de fik en flot gul farve af gulerødderne,
(måske skulle man prøve at tilsætte krydderurter næste gang 😉

IMG_2628 IMG_2629