Hakkebøf, bådkartofler, gulerødder og ærter


HAKKEBØF:

1 kg fars deles i 8-10 klumper,
der formes til bøffer og vendes i mel tilsat salt og peber.
Steges i halvt olie/smør til de er tilpas stegte, VI kan ikke lide dem røde, men lidt rosa må de godt være (de må ikke blive tørre)
Lægges på et fad med kogte gulerødder og ærter ved siden af.

————————————–

BÅDKARTOFLER:

Der er 2 muligheder: 1… FROSNE,        2… NY-SKRÆLLEDE

FROSNE: Lægges på en bradepande i 1 lag steges i 200 grader varm  ovn i ca 30 minutter vendes rundt et par gange undervejs.

NY-SKRÆLLEDE: Kartofler vaskes eller skrælles og skæres i både – lægges i en plastpose og tilsættes 1/2 dl olie og krydderier – rystes godt rundt og hældes ud på et stykke bagepapir.
Steges i 45- 50 minutter i en 200 grader varm ovn, vendes ligeledes undervejs.

————————————-

CHILI-NAISE

Her hos os hører der CHILI-NAISE til kartoflerne.
Det er mayonaise rørt med mælk tilsat lidt olie og hakket chili efter smag, jeg krydrer også med knuste chiliflager og lidt flydende honning, da vi godt kan lide der er lidt spark – men pas på 😉

————————————-

IMG_2615