Hakkebøf m æbler og løg


Disse hakkebøffer er lovet med stegte æbler (som vi godt kan lide), kartofler og mange løg – så det blev det  ?
Hos os spises mange stegte æbler, 1/2 æbler m gele, bagte æbler til dessert osv. –
Vi køber æbler på Lolle Frugt (http://www.lollefrugt.dk/ ) her kan vi købe en lille netsæk med “fugleæbler” til 10 kr, det er æbler der kan være lidt stødte, have lidt mærker eller ikke passe ind i størrelse og facon , mange er ganske udmærkede æbler –
Disse æbler anvender jeg en del af i husholdningen og resten bruges til hønsene, jeg tror vi ca. deler med halvt til hver 🙂

900 g oksefars formes til 8 store bøffer – vendes i mel med krydderier og steges i halvt smør/olie.
3 store løg skæres i skiver og svitses til de er bløde og klare –
3 meget store æbler skæres i skiver (kernehuset fjernes) og de steges til de begynder at brune(karameliserer lidt) på siderne –
tages af og lægges mellem bøffene –
løgene hældes over bøfferne og holdes varme mens panden koges af og der laves sovs.

De serveres med kogte kartofler og rødbeder.

15174559_1125956247500473_293997490_n-1