Hakkebøf med dampede grøntsager og brasede kartofler m. chili


HAKKEBØF:
Der formes 5 bøffer af 600 g magert hakket oksefars.
De vendes i  så lidt mel som muligt –
Steger i 2 spsk olie/smør vendes et par gange undervejs og krydres sidste gang de vendes.
1-2 løg skæres i skiver og steger med til sidst på panden.

DAMPEDE GRØNTSAGER:
2 store gulerødder i skiver
fennikel i strimler  1,5 dl
squash i små stykker 1,5 dl
spidskål i strimler  1,5 dl
Alt vendes i 1 tsk olie og tilsættes 1 dl vand og lidt tørret timian, salt og peber
Damper til det er mørt.

KARTOFLER:
Kogte  kartofler i skiver,
Kartoffelskiverne ristes i 2 spsk olie og krydres med knust chili.

Vi fik en salat til af revet rødbede og selleri der var vendt i græsk yoghurt og krydret med citronpeber.

IMG_2776