Hvidkålssuppe + kødruller m grønkålsalat og brød


Min mand og jeg har været hos grønthandleren (Sydbazar) i Nyk.F
Der er rigtig mange spændende ting til gode priser –
Jeg købte bla en kasse med ca 1100g krydret “pølser” af fars –
Der var 22 stk og minus de 5 jeg steger i dag blev de lagt i fryseren.

De serveres i dag med en salat af finthakket grønkål og små æblestykker,
overhældt med en “mormordressing” ( 1/2 dl piskefløde blandet med 1/2 spsk citronsaft) –
Det tykner så og smages til med LIDT sukker, salt og peber.

Først får vi en portion suppe (vi elsker alle slags suppe) –
I dag en hvidkålssuppe i en quick-version, da jeg har en krydret klar suppe i fryseren.
Da jeg for nyligt kogte en rullepølse, blev der en ret krydret kraftig suppe –
Den frøs jeg ned i 3 bokse og en sådan bliver brugt i dag (boullion kan bruges 😀 )
Tilsættes et par gulerødder i tern, 1 stor kartoffel i tern, 1 pæn persillerod i tern + 3 dl strimlet hvidkål, evt andre suppeurter  –
Det koger så til det hele er mørt – her kan der så tilsættes kødboller

Da vi får de stegte kød-ruller bagefter serverer vi bare brød til det hele
Vi købte et par brød hos grønthandleren, det er gode brød og vi købte 2 stk –
1 rundt mad-brød og et hvedebrød på størrelse med en mellemting mellem et lille og et stort franskbrød – Mad-brødet skar jeg skiver af til maden i dag.

15226415_1123334547762643_1574073792_n