Hvidløgsflute


Jeg havde lyst til at bage nogle saftige hvidløgsflute –
Så jeg startede med at lave en blød gærdej af :
600 g hvedemel
12 g tørgær ( svarer til 50 g almindelig)
1/2 dl olie
4 dl vand
Dette er den gærdej jeg ofte laver til et hurtigt brød –
enten det skal være focacsia-brød eller en hurtig pizza –
Her kommer jeg ikke salt i da der er i fyldet.
Jeg ælter det hele på røremaskinen ca 15 min ved lav hastighed –
Denne klump deles så i 5 stk og hvert stykke rulles tyndt ud –
Det smøres med 1/5 af følgende fyld
2/3 pk smør smeltes (der må godt være lidt klumper i), 5 pæne fed hvidløg + et bundt persille og en pose revet mozzarella – det hele hakkes godt sammen (HER bruger jeg en stor kniv + spækbrædt, da jeg kan lide der er struktur i)
Rullen skæres så i 10-12 skiver der lægges i en rund form fra Harald Nyborg (ikke de største)
Bages ved 200-225 grader til de er lys brune det tog hos mig ca 18-20 minutter.