Vi købte en færdiglavet ret hos slagteren i FØTEX – kød og flødekartofler skulle bare i ovnen i 40 minutter – min fik kun 35 – kødet var tomat/ramsløg marineret skinkeculotte m krydrede flødekartofler og en broccolisalat.
Broccolisalaten skulle bare over i en skål og på bordet –
Det hele lå pakket i 3 aluforme – marineret kød i en – flødekartofler i en anden og salaten i den sidste – det smagte kanon-godt og kostede 69 kr for god mad til 2 personer og der ville have været nok til 3 her (der var godt 750 g kød).
Jeg havde lavet en tunmousse i forvejen da vi godt kan lide at få “fisk” til frokost –
Tun-mousse
1/2 dl mayo light
1 dl creme fraiche
salt, peber og lidt citron og klippet dild.
Dette røres godt sammen og smages til –
5 blade husblas lægges i koldt vand og når de er bløde,
klemmes de af for vand og røres op med 1spsk kogende citronsaft –
Det røres i dressingen under kraftig omrøring (godt i bund) –
Det står lige lidt til det begynder at samle sig –
Der tilsættes 2 dåser tun der er plukket i små stykker og lidt fintklippet dild –
hældes i en lille plastikboks og sættes på køl –
Kan nu bruges til forret eller pålæg til sandwich 🙂
Vi fik en forret af små franskbrødskiver med tunmousse på pyntet med lidt babyblade af salat fra haven og små limesnitter fra en lime fra drivhuset .
Frugt m. flødeskum og chokoladekugler:
Jeg havde en dåse mini-pærer fra ALDI samt et glas solbær i sukkerlage (også fra ALDI)
Solbær er kraftigt smagende frugter og passer derfor godt til de neutrale pærer –
Flødeskum og chokolade serveres til.
Vi tog et par tjekkiske specialøl til (vi er mere til en GOD øl end til vin) –
Det fortjente maden og vi, da vi har været i haven i det gode vejr.